Hobbyvereniging FABO bezoekt molen “de Oude Knegt” in Akersloot.

Op 14 juni 2017 werden de kinderen door molenaars Ella en Joop hartelijk welkom geheten in het winkeltje bij de molen.  Als iedereen rustig aan de tafel zit krijgen de kinderen een lekkere beker limonade en begint de uitleg over het nut van de molens. Door de speelse en luchtige manier kunnen de kinderen hun aandacht er goed bij houden. Zij krijgen veel informatie over soorten molens, waar ze zoal voor worden gebruikt en wat je er mee kunt.

Vervolgens lopen we naar de molen voor de rondleiding. Hier leren de kinderen op interactieve manier hoe de molen werkt. Ze mogen zelf de wieken stilzetten, de kap draaien (kruien) en natuurlijk meel malen. De rondleiding ging helemaal tot in de kap waar wij de kammen van de molen konden zien. Naast de technische zaken van de molen horen ze ook waar spreekwoorden vandaan komen. Waarom er aan twee kanten van de molen een deur zit.

De rondleiding wordt afgesloten met lekkere PANNEKOEKEN! De kinderen mochten deze zelf bakken in kleine pannetjes met het meel dat in de molen wordt gemalen. Ze waren erg lekker en iedereen ging met een dikke buik naar huis. Ella en Joop hartelijk bedankt voor de leuke middag.

De samenwerking tussen de vrijwilligers van molen “de Oude Knegt” en de FABO is spontaan ontstaan op een Winterfair bij zwembad “de Zien” in Uitgeest. De FABO maakt houten molentjes die als bouwpakketjes bij de molen kunnen worden gekocht. De opbrengst van deze molentjes wordt  fifty-fifty verdeeld tussen de beide partijen. Daarnaast mogen de kinderen van de FABO de molen bezoeken voor een rondleiding

Nieuwsgierig geworden? Ga gerust eens langs bij de molen voor informatie of meel om zelf brood te bakken. Informatie op http://oudeknegt.suam.nl

Meer informatie over de FABO op info@fabouitgeest.nl